Buddhachannel

In dezelfde categorie


Instagram

Rubrieken

‘Zeven minuten meditatie voldoende om racisme tegen te gaan’

vrijdag 20 november 2015, door Buddhachannel Nederlands

Langues :


Slechts zeven minuten van dagelijkse meditatie kunnen helpen om raciale vooroordelen te verminderen. Zo zou blijken uit een nieuwe studie. De onderzoekers stellen dat slechts zeven minuten liefderijke meditatie – loving-kindness meditation (LKM)- voldoende is om negatieve raciale vooroordelen, bijvoorbeeld ten opzichte van een zwart persoon, om te buigen.

Metta lachende manLKM is een op het boeddhisme geënte techniek -metta meditatie- die onvoorwaardelijke vriendelijkheid naar jezelf en anderen bevordert. De wat genoemd wordt meerwaarde van de techniek is een belangrijk instrument voor het verbeteren van de harmonie tussen groepen, zegt hoofdonderzoeker Alexander Stell, hoofddocent psychologie aan de Universiteit van Sussex. Blanke deelnemers aan het onderzoek kregen foto’s voorgelegd van zwarte medeburgers en moesten daar op reageren terwijl ze ook LKM-aanwijzingen ontvingen. Binnen zeven minuten waren positieve effecten merkbaar.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Motivation and Emotion.

Bron: Boeddhistisch Dagblad


Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?