Buddhachannel

In dezelfde categorie

21 novembre 2016

L’Apprentissage Shambhala

29. Juni 2016

Ajahn Chah


Instagram

Rubrieken

Karma; de wet van oorzaak en gevolg

maandag 16 november 2015, door Buddhachannel Nederlands

Langues :In het boeddhisme wordt er erg veel over karma gesproken. maar wat is karma eigenlijk? Je komt het woord tegen in het Sanskrit (oud-Indische taal ) waar het ‘handeling’ of ook wel ‘daad’ betekent. Alles in het leven bestaat uit handelingen, dus alles is karma. Want alles dat we beleven, is het gevolg van daden.

In het boeddhisme zeggen ze: door lichaam (iets doen), spraak ( praten) en geest (gedachten) ontstaat karma. Karma wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Dit betekent dat alles wat we doen (actie) een oorzaak vormt, die op een later tijdstip een gevolg heeft. Voor mij is karma dingen die ik mee heb genomen uit een vorig leven. Vaak gaat het om zaken die ik nog niet heb geleerd of nog moet leren. Dat kan eindeloos doorgaan, net zolang tot ik mijn les(je) heb geleerd. Voor veel mensen is karma iets vaags. Iets wat je voor waarheid aanneemt of juist niet. Ik zelf geloof in reïncarnatie, in vorige levens en dat we daar onze lessen uit moeten trekken. Veel mensen trekken hun wenkbrauwen bij deze stelling op. Ze geloven ook niet dat je in dit leven bepaalde mensen tegenkomt (of te maken krijgt met een bepaalde gebeurtenis) om daar iets van te leren.

We zijn verantwoordelijk voor ons eigen daden en alles wat er mee samenhangt. Dus ons geluk en alle positiviteit die er bij komt kijken, maar ook alle negatieve dingen die ons overkomen. Naar welke kant het doorslaat, hangt van ons zelf af. Karma is gericht op groei, inzicht, bewustwording en liefde. ’Afzien’ is soms de enige manier om tot inkeer te komen. Je krijgt (gelukkig) steeds nieuwe kansen en mogelijkheden. Aan jou de keuze wat je er mee doet.


- Bron : paranormaal.blog.nl
Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?