Buddhachannel

In dezelfde categorie


Instagram

Rubrieken

Dalai lama denkt aan knappe opvolgster

vrijdag 4 juli 2014, door Buddhachannel Nederlands

Langues :De dalai lama, de spirituele leider van het Tibetaans boeddhisme, heeft verklaard dat het niet uitgesloten is dat hij door een vrouw wordt opgevolgd. "Maar ze moet dan wel zeer, zeer aantrekkelijk zijn", zo voegde hij daar schertsend aan toe tijdens een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera.

"Ik zeg dit al jaren: als de omstandigheden dat toelaten, dan zou een vrouwelijke dalai lama nuttiger kunnen zijn om de leer van Boeddha te dienen", verklaarde de 78-jarige dalai lama in het interview dat hij gaf tijdens zijn bezoek aan de Italiaanse regio Toscane. "Als dat gebeurt, dan zal die vrouw zeer, zeer aantrekkelijk moeten zijn, met een mooi gezicht. Een vrouwelijke dalai lama met een lelijk gezicht zal tot niet veel leiden", voegde hij daar volgens de Corriere della Sera aan toe. De krant maakte wel duidelijk dat de dalai lama die uitspraak al lachend deed.

Als Tenzin Gyatso - de huidige dalai lama - door een vrouw wordt opgevolgd, dan zal dat als een unieke gebeurtenis gelden. De spirituele leider van het Tibetaans boeddhisme is tot nu toe altijd een man geweest. De opvolging van een dalai lama gebeurt trouwens niet met een verkiezing of door overerving van de titel, maar door wedergeboorte. Iedere nieuwe dalai lama wordt beschouwd als de reïncarnatie van zijn voorganger.


- Bron : nieuws.vtm.be
Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?