Buddhachannel

In dezelfde categorie

21 octobre 2015

Les enfants du Tibet


Instagram

Rubrieken

Tibetanen in India protesteren tegen Chinese onderwijshervormingen

dinsdag 1 februari 2011

Langues :

Alle versies van dit artikel: [English] [Nederlands]

Maandag 01 november 2010 - De protesten tegen de recente onderwijshervormingen in Tibet worden hebben zich uitgespreid over de gehele Tibetaanse gemeenschap in balingschap. Grote demonstraties vonden plaats in Zuid-Indië en in Dharamshala.


Ongeveer 1500 studenten van vijf Tibetaanse scholen, waaronder de SOS TCV school, het CST Bylakuppe, het CVP Bylakuppe en de Sera senior secondary school, namen deel aan verschillende demonstraties. Er werd een grote petitie georganiseerd, studenten gaven een introductie aan het publiek over Tibet, er was een stille mars en een wake met kaarsen. Deze acties werden op 31 oktober georganiseerd in twee Tibetaanse nederzettingen in het Zuid-Indische Bylakuppe. De handtekeningen-campagne blijft echter nog een tijd aan de gang.


In Dharamsala ondernamen schoolkinderen van het Tibetan Children’s Village ook een mars met kaarsen door de stad. Zo wilden ze hun solidariteit betuigen met het studentenprotest in het Tibetaanse Amdho. Op één november werd een andere massale mars bij kaarslicht georganiseerd op het hoofdplein van McLeod Ganj om nogmaals de steun van de Tibetanen in balingschap te tonen. Op het plein werden nieuwe foto’s getoond van de protesten in Tibet.


De demonstraties volgen op protesten binnen Tibet, waar meer dan 9000 Tibetanen protesteerden tegen de Chinese onderwijshervormingen die inhouden dat in alle klassen onderricht zal gegeven worden in het Mandarijn (Chinees) en niet meer in het Tibetaans. De Tibet Post International bericht dat verschillende studenten en leraren zijn gearresteerd tijdens de protesten. Alle camera’s en telefoons die werden gebruikt om de protesten te registreren zijn in beslag genomen.


Bron: The Tibet Post
Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?