Buddhachannel


Instagram

Rubrieken

Fons Martens - Daijo

dinsdag 9 november 2010

Langues :


Fons Martens, of Daijo zoals zijn priesternaam luidt, is als priester (Tokudo) verbonden aan Jikoji - Tempel van het Licht van Mededogen, een centrum voor Shin-boeddhisme te Antwerpen (België).
Martens kreeg interesse in de Japanese cultuur door zijn eerste trip naar Japan een vijftiental jaar geleden. Later maakte Martens via de Japanse Ambassade in België kennis met shitoku Adriaan Peel, de stichter van Jikoji. Peel introduceerde Martens in het Shin-boeddhisme. Toen shitoku Peel in 2003 ernstig ziek werd nam Martens zijn taken als spiritueel leider van Jikoji over.In 2008 trok Fons martens naar het Japanse Kyoto om er een opleiding tot Tokudo te volgen. Hij volgde eerst een zeven weken durende pre-training bij de leermeester van de Japanse hoofdtempel (Monshu) van Jikoji. Daarna volgde hij in het Hongwanji International Center de eigenlijke Tokudo-opleiding.


Martens leidt niet alleen diensten in de Tempel van het Licht van Mededogen, hij is ook voorzitter van het centrum en geeft er cursussen en seminaries.


Bron: Jikoji
Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?