Buddhachannel

In dezelfde categorie

28 juillet 2017, par Le Refuge

Le Refuge

12 juillet 2016

Dojo Zen Kwan Um de Paris

29 de junio de 2016

Centro zen de México

10 mai 2016

Cité du Dharma

21 mars 2016

Dojo Zen de Lille


Instagram

Rubrieken

Boeddhistisch Centrum Amsterdam Triratna (Nederland)

woensdag 3 november 2010

Langues :

Het Boeddhistisch Centrum Triratna te Amsterdam werd in 1995 opgericht door de Stichting Vrienden van de Westerse Boeddhisten Orde (VWBO).Het Boeddhistisch Centrum Amsterdam Triratna was het eerste Triratna centrum in Nederland. Er zijn ondertussen ook Triratna-centra in Ameland (NL), Arnhem (NL) en in Gent (BE).Het VWBO is de Nederlandse variant van de Friends of the Western Buddhist Order (FWBO), opgericht in 1967 door de Engelsman Urgyen Sangharakshita. In mei 2010 veranderde het VWBO haar naam in Triratna Boeddhistische Beweging (Triratna Buddhist Community). De Triratna Boeddhistische Beweging wil de Boeddhistische traditie van Wijsheid, Liefde en Mededogen beleven binnen de context van onze moderne westerse beschaving. Het voor toevlucht gaan naar de Boeddha, de Dharma (de leer van de Boeddha) en de Sangha (de spirituele gemeenschap) staan daarin centraal.


Het centrum organiseert diverse activiteiten. Zo zijn er maandelijks retraites, cursussen, meditatielessen en sangha-avonden(samenkomsten met dharma-gesprekken).


Voor meer info over de boeddhistische Triratna-centra en over de activiteiten: Bron: www.bcatriratna.nl


Boeddhistisch Centrum Amsterdam Triratna
almstraat 63
1015 HP amsterdam
nederland
telefoonnummer: + 31 (0) 20-420 70 97
Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?