Buddhachannel

In dezelfde categorie

1er février 2016

Idée Lecture - Eurêka


Instagram

Rubrieken

Boeddhisme voor drukke mensen

maandag 27 september 2010, door Nanny Obame

Langues :


Rust vinden in je dagelijkse bestaan
Auteur: Michie, David
Boekerij - Gebonden - november 2009


Omschrijving boeddhisme voor drukke mensen

Boeddhisme voor drukke mensen beschrijft David Michies zoektocht naar innerlijke rust. Met de nodige ironie en zelfspot vertelt hij hoe hij de boeddhistische leer in zijn drukke dagelijkse leven integreert en hoe hij leerde kortstondige genoegens te onderscheiden van de diepere zin van het welzijn.

Toen ik de titel ‘Boeddhisme voor drukke mensen’ las, met daarbij de ondertitel ‘rust vinden in je dagelijkse bestaan’, kreeg ik het idee van een soort handleiding voor drukke mensen om rust en balans te vinden. Voor wie hiernaar op zoek is, zal ik het werk van David Michie niet aanraden, maar het is wel een interessant bo ek om te lezen.


In het boek beschrijft de auteur zijn eigen zoektocht naar innerlijke rust. Hij begint te vertellen dat hij op het meest succesvolle moment in zijn leven, zijn carriere eigenlijk, er achter komt dat hij zich helemaal niet zo gelukkig voelt als hij had gedacht. Zijn doel (geld, carriere, een mooie auto…) was bereikt, maar wat nu?

In plaats van in een depressie te raken ging hij op zoek naar ‘het ware geluk’. Dit vond hij in het Boeddhisme.

Michie heeft niet meteen zijn baan opgezegd en zijn familie vaarwel gezegd om in stilte verder voort te leven in een boeddhistisch klooster, maar hij heeft de boeddhistische leer geintegreerd in zijn dagelijkse leven. En daarmee vond hij ‘de diepere zin van het welzijn’ en ‘het geluk’.

‘Boeddhisme voor drukke mensen’ is interessant om te lezen voor iedereen die op zoek is naar ‘meer’ in het leven. Verwacht alleen geen inzicht te krijgen in de Boeddhistische leer op hoog niveau. Het werk kan je wel helpen ook in jouw dagelijks leven rust te vinden door te leren van het Boeddhisme. Bovendien is het leuk en humoristich geschreven, waardoor je het boekje in een klap uit hebt.


Bron :www.spiritualiteit.blog.nl

Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?