Buddhachannel

In dezelfde categorie


Instagram

Rubrieken

Afghanen vinden boeddhistische overblijfselen

maandag 6 september 2010, door Nanny Obame

Langues :

KABUL - Archeologen hebben in Afghanistan de overblijfselen van een boeddhistische gemeenschap aangetroffen. Onder meer een tempel, standbeelden, fresco’s en stoepa’s maken deel uit van de vondst. Dat maakte het hoofd van de Afghaanse archeologische dienst bekend.


06-09-2010

De onderzoekers wisten al dat er bijzondere overblijfselen in de grond zaten in de regio Aynak in de provincie Logar, iets ten zuiden van Kabul, maar door recente opgravingen werd de omvang van de vondst pas echt duidelijk. „Sommige relieken komen uit de vijfde eeuw na Christus. We hebben zelfs aanwijzingen dat een deel uit een tijdperk voor Christus of uit de prehistorie dateert”, aldus archeoloog Mohammad Nader Rasouli.


Het gebied waar opgravingen worden gedaan, is 12 kilometer lang. Het ligt bij de kopermijnen, die door China worden uitgebaat. De overblijfselen zijn relatief goed bewaard gebleven.


De Afghaanse overheid heeft geen geld om ze over te brengen naar de hoofdstad. Rasouli hoopt daarom dat er in Aynak een museum gebouwd zal worden. „We hebben buitenlandse hulp nodig om de vondsten te bewaren en kennis om de opgraving verder uit te voeren.”


Het overwegend islamitische Afghanistan kent een lange geschiedenis met verscheidene culturen en religies. Hindoeïsme en boeddhisme zijn beide op grote schaal gepraktiseerd in het Aziatische land. Veel overblijfselen van deze culturen zijn de afgelopen decennia tijdens oorlogen verwoest.


De Taliban bliezen tijdens hun bewind van 1996 tot 2001 twee grote boeddhistische beelden op in Banyam. Volgens de radicaalislamitische beweging waren de eeuwenoude beelden een belediging van de islam.


Bron : De telegraaf BuitenlandForum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?