Buddhachannel


Instagram

Rubrieken

Laos, Vang Vieng en Luang Prabang

woensdag 25 augustus 2010, door Nanny Obame

Langues :

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]Vang Vieng is een plaats met ruim 25.000 inwoners in de provincie Vientiane, 160 km ten noorden van de stad Vientiane. Het ligt in een bocht aan de oostoever van de rivier Nam Song, die uitmondt in de Lik. Het is een dorp waar de tijd had stil gestaan tot het door toeristen ontdekt werd.

Belangrijke bezienswaardigheid zijn de vele grotten in de karstheuvels aan de westoever. In de omgeving van Vang Vieng zijn enkele 16e en 17e eeuwse tempels. In het district leven Hmong stammen. Vang Vieng ligt aan de Route 13 tussen Vientiane en Luang Prabang. Omdat de afstand Vientiane-Luang Prabang te groot is wordt Vang Vieng als tussenstop door rugzaktoeristen aangedaan.

Niet onverdienstelijk voor het dorp zelf, want het is de laatste jaren flink aan het groeien, maar verliest daardoor wel zijn oorspronkelijke karakter.


Bron : http://nl.wikipedia.org

 

Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?