Buddhachannel

In dezelfde categorie


Instagram

Rubrieken

Meditatie helpt echt tegen Slapeloosheid

maandag 23 augustus 2010

Langues :


Uit talloze Wetenschappelijke Publicaties blijkt dat meditatie de echt de gezondheid bevordert. Er zijn hiernaast ook onderzoeken uitgevoerd die specifiek het thema Meditatie en Slapeloosheid behandelen.


* Verkorting van de inslaaptijd
Een van deze onderzoeken gedaan door Dr. Miskiman van de universiteit van Alberta, Canada, getiteld "De behandeling van Slapeloosheid door middel van Meditatie" (Scientific Research on the Transcendental Meditation Program: Collected Papers. Vol.1, 1976) laat ziet dat meditatie de inslaaptijd van slapeloosheid lijdende personen significant verkort. De gemiddelde inslaaptijd van de onderzochte personen was gedurende een periode van 30 dagen ongeveer 70 minuten. Na meditatie schijnt de gemiddelde inslaaptijd terug te vallen naar 10 minuten!!!! Ook slaapstoornissen namen zienbaar af. Meditatie is eenvoudig toe te passen, maar is wel een direct een duurzaam effectief tegen slapeloosheid en zonder bijeffecten.


* Verhelpen van Slaap-apneu
Mensen die sterk snurken en meestal bij te zware mensen lijden soms aan een slaap-apneu. Hierbij raken de luchtwegen tijdens de diepe slaap geblokkeerd, die kan leiden tot gevaarlijk lang durende ademstilstanden of snurken. Door meditatie leer je beter en bewuster ademen was op zijn beurt het snurken verhelpt en jezelf (en je partner!!) beter en rustiger doet slapen.


* Verkorting van de Slaapbehoefte en Verbetering van Slaapkwaliteit
Niet alleen is meditatie een goed middel tegen slapeloosheid, maar het helpt mensen, die normaal geen slaapproblemen hebben, ook om zich meer uitgerust en frisser te voelen. Velen blijken ook met veel minder slaap te kunnen doen. William Hague, de partijvoorzitter van de Britse Conservatieven, zegt zelfs: "Meditatie helpt mij met slechts een paar uur slaap toe te kunnen. Met 5 minuten per dag mediteren, krijg je meer dan van een hele nacht slaap!!!"


Bron : www.abc-van-meditatie.nl

Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?