Buddhachannel

In dezelfde categorie


Instagram

Rubrieken

Tibetaanse schilderkunst, met Tharphen

2 juli 2010 tot 25 juli 2010

dinsdag 20 juli 2010, door Nanny Obame

Langues :Naropa instituut te Cadzand

22 juli 2010 - 10:30 tot 25 juli 2010 - 16:00

Velen weten dat als ze eenmaal deze schildercursus gevolgd hebben het naar meer smaakt. De intensieve, nauwkeurige manier van lijnen trekken en vormen creëren kun je vergelijken met een meditatie.

Thangka schilderen of het tekenen van boeddhistische figuren en symbolen geeft een bijzondere innerlijke ervaring doordat je heel geconcentreerd met de boeddhawereld bezig bent. Je hoeft niet getraind te zijn in het tekenen of schilderen, iedereen kan het leren.

Kunst heeft in Tibet en India altijd tot doel ons te helpen herinneren aan een hogere werkelijkheid, aan onze eigen innerlijke mogelijkheden.Tharphen genoot als zoon van meesterschilder Gega Lama een intensieve opleiding in het atelier van zijn vader in Kathmandu. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak en hij geeft ons nu, stap voor stap, een inwijding in deze kunst en techniek en het gebruiken van kleur bij het tekenen (en schilderen) van Tibetaanse thangka’s.

Tharphen geeft zijn begeleiding in het Nederlands en het Engels. Elke cursist wordt door Tharphen individueel begeleid. Waar nodig corrigeert hij het werk van de deelnemers.

Benodigdheden: papier, passer, meetlat, potloden en een gummetje, houtskool, penseel en zwarte inkt.

Bijdrage : € 173,40 voor gewoon lid (alles inbegrepen, op basis van een standaardkamer).


Bron : http://www.tibetaans-instituut.org

Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?

1 Bericht