Buddhachannel

In dezelfde categorie

29 juin 2016

Femmes de l’Église

29 juin 2016

Gayatri Mantra

15 juin 2016

Les Dieux de l’Inde

2 de mayo de 2016, por Buddhachannel Es.

Los Dioses de la India


Instagram

Rubrieken

Chinese volksgodsdienst

dinsdag 10 februari 2015, door Buddhachannel Nederlands

Langues :


Chinese volksgodsdienst

Chinese volksgodsdienst bestaat uit de godsdienst die in veel wordt uitgeoefend van China voor duizenden jaren die omvatten voorvader veneration en trok zwaar op concepten en wezens binnen Chinese mythologie. De Chinese volksgodsdienst wordt soms gezien als samenstellend deel van Chinese traditionele godsdienst, maar vaker, worden twee beschouwd synoniem. Men schat dat er minstens 800 miljoen aanhangers wereldwijd aan Chinese volksgodsdienst zijn (zie "Belangrijke wereldgodsdiensten").


Overzicht

Chinees volks godsdienst is samengesteld uit een combinatie van godsdienstig praktijken, met inbegrip van ceremonies Confucianist, voorvader veneration, Boeddhisme en Taoism. De Chinese volksgodsdienst behoudt ook sporen van sommige van zijn voorouderlijk neolithisch geloofs systemen die veneration van (en communicatie met) omvatten zon, maan, aarde, hemel, en divers sterren, evenals communicatie met dieren. Het is opzij uitgeoefend Boeddhisme, Confucianisme, en Taoism door Chinese mensen over de hele wereld voor duizenden jaren.


Ceremonies, veneration, legenden, festivals en diverse toewijding verbonden aan verschillende volksgoden/deities en godinnen vormen een belangrijk deel van Chinese cultuur zelfs vandaag. Veneration van secundaire goden is niet met de gekozen godsdienst van een individu strijdig, maar als bijkomend toevoegsel aan Boeddhisme, Confucianisme of Taoism gekozen. Wat mythisch de cijfers in volkscultuur zijn zelfs geïntegreerd in Boeddhisme zoals in het geval van Miao Shan die over het algemeen wordt gedacht aan geëvolueerd6 te hebben in Boeddhistisch bodhisattva Kuan Yin. Andere volksdeities kunnen terug naar pre-boeddhistische era’s van Chinese geschiedenis dateren. Chinese draak is één van de belangrijkste godsdienstige pictogrammen in deze geloven.


Goden en godinnen

Er zijn honderden goden en godin evenals „heiligen," immortals en demigods. De historische cijfers die voor hun moed of deugd worden genoteerd zijn ook venerated en eerden met hun eigen festivals nadat zij zijn apotheosized. De volgende lijst vertegenwoordigt sommige algemeen aanbeden deities:


(Nota: Deze lijst is onvolledig en zou niet als een volledige vertegenwoordiging) moeten worden beschouwd

—Guan Yu (關羽), de rood-onder ogen gezien, gebaarde held van Romaans van de Drie Koninkrijken en symbool van loyaliteit. Hij is de patroongod van politieagenten en wet, en gangsters, aangezien hij vergiffenis, toont en vaak ook als „Wu Sheng“ dient.

—Baosheng Dadi (保生大帝), de „Grote Keizer die het Leven beschermt.“ Een goddelijke arts, de van wie bevoegdheden zich tot het opheffen van de doden uitbreiden. De verering is binnen vooral overwegend Fujian en Taiwan.
Cai Shen (財神 „god van rijkdom“), genoemd Gongming Zhao, die op het bereiken en de distributie door van rijkdom toezicht houdt fortuin. Hij is deified vaak manifestatie van bepaalde historische persoonlijkheden. Zijn vorm is dat van een reuzeblauw whiskered kat.

—Acht Immortals (xian ba, 八仙) zijn belangrijke literair en de artistieke cijfers die waren deified na dood, en werden voorwerpen van verering.
HU Ye (虎爺 „Lord Tiger“), een beschermergeest.

—Jiu Wang Ye (九皇爺 „De God van negen Keizer„) verwijs naar geesten van negen keizers, worshiped als emanaties van Mazu, patroongodin van zeelieden. Festival wordt gehouden in de loop van de eerste negen dagen van de negende maanmaand om de terugkeer van hemel aan aarde van de Negen geesten van de Keizer te vieren.

—Mazu (媽祖), de patroongodin van zeelieden. De heiligdommen kunnen op kustgebieden van Oostelijk en Zuidoostelijk China worden gevonden. Vandaag, is het geloof in Mazu vooral populair en Zuidoosten in het Zuiden, het omvatten Fujian (福建), Guangdong (廣東), Hainan (海南), Taiwan (台灣), Hong Kong (香港), en Vietnam (越南).

—Qiye (七爺 „Zevende Lord“) en Baye (八爺 „Achtste Lord“), het twee algemeen en beste vrienden, die vaak als reuzemarionetten in straatparades wordt gezien. 8 zijn zwart, omdat hij verdronk eerder dan om zijn benoeming te missen 7 te ontmoeten, alhoewel een vloed kwam. 7 hebben zijn tong die uit plakt, omdat hij zich in het rouwen voor 8 hing.


—Shangdi Shangdi (上帝) (lit. Opperste Keizer) is oorspronkelijk de opperste god, synoniem met het concept van Tian. Deze titel/naam werd later toegepast op opperste deity van diverse godsdiensten, het omvatten Yu Huang Dadi en de Christelijke God.

—Cheng Huang (城隍), een klasse van beschermende deities: Elke stad heeft een Cheng Huang die voor de fortuinen van de stad zorgt en de doden beoordeelt. Gewoonlijk zijn deze beroemd of de edele personen van de stad die waren deified na dood. Cheng Huang Miao (城隍廟) of „Heiligdom van Cheng Huang“ was vaak het steunpunt van een stad in oude tijden.

—Zon Wukong (孫悟空, 齊天大聖; De „koning van de Aap“ of de „Grote Wijze het Evenaren Hemel“) zijn de steenaap geboren van hemel en aarde die verwoesting in hemel veroorzaakten en door Boedha onder de vijf vingersberg 500 jaar gestraft. Bevrijd door de Monnik van het Zweempje, Xuanzang (of Zweempje Sanzang), reiste hij onder Xuanzang als zijn discipel naar het Klooster van de Donder in het Westen (vermoedelijk India) voor Boeddhistische scriptures om terug te kopen. Afhankelijk van welke versie van Reis aan het Westen de legende, waar de Zon Wukong vermoedelijk voortkomt, wordt Zon Wukong slechts soms bedoeld als daadwerkelijke god.

—Turkije Di Gong (土地公, tǔ dì gōng), de „God van de aarde“, a genie plaatsen wie een lokale plaats (vooral heuvels) beschermt, en wiens standbeeld in kant van de wegheiligdommen kan worden gevonden. Hij is ook de god van rijkdom, krachtens zijn verbinding met de aarde, en daarom, mineralen en begraven schat.

—Wenchangdi (文昌帝 „Keizer die Cultuur“ bevordert), god van studenten, geleerden, en onderzoek. Hij wordt aanbeden door studenten die wensen om hun onderzoeken over te gaan. Inept examinators in oude tijden streefden soms „naar goddelijke begeleiding“ van hem om rang tussen studenten te beslissen.

—Xi Wangmu (西王母), de „Koningin Mother van het Westen“ wie over een paradisial berg regeert en de bevoegdheid heeft om anderen onsterfelijk te maken. In sommige mythen, is zij de moeder van De Keizer van de jade (玉帝).
Yuexia Laoren (月下老人 „Oude Mens onder de Maan“). Matchmaker die de parenminnaars samen, door die aanbaden die naar hun partner streven.

—Zao Shen (灶君|灶神), de „God van de Keuken“ die in de titel wordt vermeld van Amy Tan’sroman, De vrouw van de God van de Keuken. Gegeven hij meldt één keer per jaar aan hemel op het gedrag van de familie van het huis, bij Chinees Nieuw Jaar, en kleverige rijst om zijn toespraak minder bij die gelegenheid begrijpelijk te maken.

—Zhusheng Niangniang (註生娘娘 „geboorte-Registratie Godin“). Zij wordt aanbeden door mensen die kinderen willen, of die hun kind een jongen willen zijn.Westelijke meningen

Het ontbreken van een eigennaam voor deze godsdienst, verbonden aan de afwezigheid van om het even welke canonieke literatuur, heeft lange tijd veroorzaakt dat Chinese volksgodsdienst worden bekeken door Westerlingen als gepopulariseerde versie van een „authentieke“ godsdienst, op de zelfde manier dat de cultus van de heiligen wordt bekeken. Zowel in China als buitenkant, beschrijven de aanhangers zich vaak, of door anderen, als aanhangers van Boeddhisme, Taoism, Confucianisme, of een mengeling onder deze beschreven.


Demographics

Vele publicaties op godsdienst in China omvatten geen statistieken van het aantal aanhangers van traditionele godsdienst, met de meeste aanhangers die onder de categorie van Taoist worden geregistreerd of Boeddhistisch. Nochtans, ondanks de kritieke invloed van die twee geloof-systemen, is de Chinese traditionele godsdienst niet coterminous met hen en, strikt genomen, bestaat er duidelijk onderscheid. Niettemin, zijn dergelijke overlappingen of vertroebelen van onderscheid verenigbaar met de Aziatische culturele overeenkomst van het Oosten van godsdienst en identiteit die geen exclusieve identificatie als aanhanger van alleen één verschillende traditie vereist.
Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?