Buddhachannel

In dezelfde categorie

28 juillet 2017, par Le Refuge

Le Refuge

12 juillet 2016

Dojo Zen Kwan Um de Paris

29 de junio de 2016

Centro zen de México

10 mai 2016

Cité du Dharma

21 mars 2016

Dojo Zen de Lille


Instagram

Rubrieken

De Tempel van Lim van Siong

vrijdag 25 juni 2010, door Buddhachannel Nederlands

Langues :De Tempel van Lim van Siong (ook: De Tempel van Lin van Shuang) is gemeenschappelijk Hokkien of naam Fukien van (Lian Shan) het Klooster van Shuang Lin, pinyin: (Lián Shān) Shuāng Lín sì, letterlijk Tweeling Bosje van de Tempel van de Berg van Lotus. Ingebouwd 1902, Boeddhistische tempel binnen wordt gevestigd Toa Payoh, Singapore.

De 40.000 vierkante meter werd plaats bezeten door Lage Kim Pong, een rijke Chinees Hoklo (Hokkien) koopvaardij en godsvruchtige Boeddhistisch.

Toen Lage Kim Pong zestig was, had hij een droom waar hij een gouden licht zag toenemend van het westen over het overzees (het westen dat symbolisch van Boeddhisme dat in India is voortkwam, en is ten westen van China). Hij nam de droom om omen te zijn, en ging naar de kust de volgende dag. Bij schemer, ontmoette hij een ongebruikelijke familie Hokkien die door boot aankomt.De volledige familie had Boeddhistische geloften gedaan en op hun manierhuis aan Fujian na een bedevaart aan Sri Lanka geweest. Laag, bewogen door hun toewijding, die wordt geprobeerd om hen te overreden om in Singapore te blijven en het geloof uit te spreiden. Hij beloofde om een tempel voor hun gebruik te bouwen. Het hoofd van die familie, Xian Hui, uiteindelijk werd eerste abt van Siong Lim.

De fondsen die voor zijn bouw worden gebruikt werden opgeheven door Lage Kim Pong en Yeo Poon Seng, één van de zaagmolenpioniers tijdens de periode. In jaren ’50, werd het tempelgebied verminderd tot ongeveer 20.000 m ² toen een deel van het land door het Vertrouwen van de Verbetering van het Singapore voor sociale woningbouw werd verworven. Vandaag, bevindt de tempel zich nog als oriëntatiepunt onder woonvlakten (HDB).De tempel was gazetted a nationaal monument op 17 Oktober 1980, symboliserend de sociale en culturele wortels van de vroege Chinese immigranten.

Ondanks het zijn een nationaal monument, werd Siong Lim meestal veronachtzaamd aangezien de geprobeerde regering van Singapore westernize. Door de jaren ’90, waren de gedeelten van de tempel in disrepair. De gebieden waren cordoned weg zoals zijnd onveilig. Een belangrijke vernieuwing was begonnen in 1994 en werd voltooid in 2002.

om de tempel op zijn vroegere zuidelijke Chinese glorie terug te komen, werden tachtig timmerlieden, sculptors en artisans gebracht binnen van China aan de restauratie werken.De tempel werd oorspronkelijk gemodelleerd na de tempel Xichang in provincie Fujian, maar heeft een uniek Singaporean stijl. Singapore was de immigrantenmaatschappij, en hoewel gebouwd door Fujian werklieden, kwamen deze originele werklieden uit verschillende provincies in Fujian. Dientengevolge, heeft de tempel elementen van stijlen Fuzhou, Quanzhou, en Zhangzhou.

De tempel schept nu zeven verdieping gouden-bedekte pagoda op die een replica van de tempelpagoda van 800 éénjarigenShanfeng in Fujian is.

Bron : http://www.worldlingo.com

Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?