Buddhachannel

Dans la même rubrique

28 juillet 2017, par Le Refuge

Le Refuge

12 juillet 2016

Dojo Zen Kwan Um de Paris

29 de junio de 2016

Centro zen de México

10 mai 2016

Cité du Dharma

21 mars 2016

Dojo Zen de Lille

Seccions

Tenryuji - Temple Drac del Cel - Catalunya

dimarts 29 de juny de 2010

Langues :

Totes les versions d’aquest article: [català] [Deutsch] [Español]

GIF - 16.4 kB
Tenryuji, Ermita zen Temple Drac del cel

"Aquest cos pot esdevenir un borratxo, un lladre, es pot embrancar cada cop més en la il•lusió. Amb aquest cos que s´ha embrancat cada cop més en la il•lusió ens trobem amb el zazen. Comencem zazen amb aquesta massa de carn, amb aquest sac ple de il•lusions. Això no significa que aquest sac de carn, que s´ha embrancat més i més en les il•lusions, de sobte ja no existís. Simplement significa que aquest sac de carn amb totes les seves il•lusions esdevé Buddha, quan practica zazen." (Kôdô Sawaki)


Tenryuji, l´ermita zen Temple Drac del Cel va ser fundat l´any 2007 pel monjo zen Taizen Ramon Costa, deixeble de Taisen Deshimaru Zenji, i amb el qual va practicar els últims anys de la seva vida. Al Tenryuji s´organitzen dos cops cada mes de l´any, pels voltants de la lluna nova i la lluna vella, jornades de pràctica de zazen. Al primer dia es fa una introducció al zazen pels nouvinguts i un zazen al vespre. La resta del dia es fa samu - treball manual - a la cuina, als camps d´olivers i d´ametllers, al bosc i en la reforma del Mas de la Plana del Cirerer, on s´ubicarà el futur Anrokumonji, Temple del Portal de la Pau i la Serenitat. Al segon dia, es dedica tota la jornada a practicar intensivament zazen, seguint l´esperit dels vells buddha transmès fins avui dia. Participar en aquestes jornades no té cap cost. S´ha d´aportar només els diners necessàris pels aliments. Però un requisit necessari és la participació al samu del primer dia.

Som membres de l´Associació Zen Internacional, fundada pel Mestre Taisen Deshimaru. L´ermita Temple Drac del Cel i l´Associació Soto Zen de Catalunya és un centre de culte búddhic i una associació sense ànim de lucre reconeguts per la Generalitat de Catalunya. Estem agermanats amb el temple Hokyoji, un subtemple d´Eiheiji i fundat per Jakuen al segle XIII, un deixeble de Dôgen, i amb el temple Antaiji, el temple fundat per Kôdô Sawaki Zenji.
<br

TENRYUJI
Mas del Coll Farré/ Terme de La Granadella/
Les Garrigues/ a 30 minuts de Lleida
0034/ 636398810
zenkannon@tinet.org
sotozen-catalunya.orgGIF - 172.9 kB
Sesshin al Tenryuji, maig 2009
GIF - 148.1 kB
Flor de la poca virtut

Veure en línia : ASSOCIACIÓ SOTO ZEN DE CATALUNYA

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

1 Missatge