Buddhachannel

In dezelfde categorie

28 juillet 2017, par Le Refuge

Le Refuge

12 juillet 2016

Dojo Zen Kwan Um de Paris

29 de junio de 2016

Centro zen de México

10 mai 2016

Cité du Dharma

21 mars 2016

Dojo Zen de Lille


Instagram

Rubrieken

Den Haag - Boeddhistisch Centrum Haaglanden

maandag 25 februari 2013, door Buddhachannel Nederlands

Langues :

Buddhist_Haaglanden

Westers Boeddhisme

Boeddhistisch Centrum Haaglanden heeft zich met ingang van januari 2004 gevestigd in Den Haag.
Centraal staat de boeddhistische leerstelling. Sinds het ontstaan van het boeddhisme, heeft het altijd de kleur aangenomen van de lokale omgeving. BCHaaglanden onderzoekt welke elementen van de westerse cultuur bruikbaar zijn om de leer van de Boeddha effectief in de huidige tijd te beoefenen. Niet van achter de studeertafel maar in het leven van elke dag, met een bont scala van mensen met diverse leefstijlen, referentiekaders en opvattingen. Vanaf augustus 2010 zijn we in de Rivierenbuurt, nabij het Centraal Station, gevestigd in een eigen ruimte.

Boeddhistisch Centrum Haaglanden

Onze missie is het vanuit westers boeddhistisch perspectief aanbieden van diverse activiteiten op het gebied meditatie, zingeving en levensvragen. Uit onderzoek, maar ook uit eigen ervaring blijkt overduidelijk dat er in de samenleving behoefte is aan een andere manier van zingeving, van ontmoeten, van rust en bezinning. Steeds meer mensen vinden hiertoe in het boeddhisme hun inspiratie.
Boeddhistisch Centrum Haaglanden werkt nu op kleine schaal met een programma-aanbod bestaande uit meditatieonderricht, inleiding in het boeddhisme, studie en creativiteit.

De cursussen worden verzorgd door:Corine de Jong (1968) | Corine is opgeleid als docent Tekenen|Textiele werkvormen en mandalatekenen. Vanaf 1999 beoefent ze de Dharma door meditatie, studie, retraites en vooral in het dagelijks leven. Naast het werk voor BCH heeft ze een eigen praktijk (www.hetopenveld.nl) voor creatieve ontwikkeling en volgt ze de studie religiestudies/boeddhisme aan de VU.
Varamitra (1953) | Van huis uit is Varamitra organisatieconsulent en sinds 1987 in Amerika en Europa opgeleid in boeddhisme en meditatie. Naast zijn werk voor BCHaaglanden werkt Varamitra als hoofd boeddhistische geestelijke verzorging bij het Ministerie van Justitie (www.gevangenisboeddhist.nl).

Beheer en bestuur

Het beheer van het centrum wordt gedaan door een bestuur van een aantal betrokken deelnemers bij BCH. Ze zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse gang van zaken van het centrum en bereikbaar via info@bchaaglanden.nl.


Contact
Cursusadres
Uilebomen 55
2511 VP Den Haag

Telefoon: 070-335 51 57 (tijdens kantooruren)

Voor informatie: info@bchaaglanden.nl
Aanmelden cursussen: aanmelden@bchaaglanden.nl
Bestuur: info@bchaaglanden.nl
www.bchaaglanden.nl
Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?

1 Bericht