Buddhachannel

In dezelfde categorie

28 juillet 2017, par Le Refuge

Le Refuge

12 juillet 2016

Dojo Zen Kwan Um de Paris

29 de junio de 2016

Centro zen de México

10 mai 2016

Cité du Dharma

21 mars 2016

Dojo Zen de Lille


Instagram

Rubrieken

Nederland - White Jade River, Instituut voor Boeddhisme

maandag 9 november 2015, door Buddhachannel Nederlands

Langues :

White Jade River, Instituut voor Boeddhisme staat onder leiding van bhiksuni Ratana. Bhiksuni Ràtana (1943), kreeg in 1983 in Nederland de lagere wijding als non (samaneri) in de Theravāda-traditie, een wijding die in 1990 in Maleisië werd herhaald onder de eerw. birmese meditatiemeester Ashin Dhammapiya. Tussen 16 december 1993 en 12 januari 1994 volgde hogere wijding en het opnemen van de bodhisattvageloften in de Mahāyana-traditie. Die bhiksuni-wijding werd gegeven door de Buddhist Association R.O.C., de BAROC, een overkoepelende organisatie op Taiwan. De traditie waartoe de samensteller sindsdien behoort omvat een groot aantal sub-stromingen en wijst uit principe geen enkele Dharma-interpretatie van de hand, mits deze zich houdt aan het Achtvoudige Pad zoals Boeddha dit heeft onderwezen.

Khotan is een stad langs de oude Zijderoute. De stad is vernoemd naar de rivier die er langs loopt, de Rivier van de Witte Jade. Daarom heet dit Instituut "White Jade River".

De Praktijk

Khotan is voor het Boeddhisme een belangrijke stad geweest. Er werden heel wat canonieke teksten gevonden die vandaag nog gelezen worden, en de aanbevelingen die er in staan worden nog steeds opgevolgd.
De Avatàmsaka Soetra, die we ook de Bloemenkrans Soetra noemen, is een van die geschriften. Daarop is een gelijknamige leer gevormd. We kunnen ook zeggen dat de levensvisie die in de Avatàmsaka Soetra wordt uiteengezet inspiratie is voor miljoenen Boeddhisten die deze visie hoorden en begrepen. De leer van deze Avatàmsaka Soetra is het fundament onder White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.

White Jade River, Instituut voor Boeddhisme

Stichting onder KvK-nummer 20138036, giro 4068880,
Adres: Blaaubeenstraat 40, 4461 LG Goes

www.buddha-dharma.eu

Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?