Buddhachannel

In dezelfde categorie


Instagram

Rubrieken

Wat is Mindfulness-Based Stress Reduction?

dinsdag 20 juli 2010, door Nanny Obame

Langues :


Mindfulness-based stress reduction (MBSR) is een vorm van de carrosserie die ontspanningstechnieken, meditatie integreert, en zachte rekken door middel van yoga. De therapeutische voordelen van het beoefenen van mindfulness-based stressreductie zijn opgemerkt om behulpzaam te zijn bij de bestrijding van een verscheidenheid van aandoeningen en voorwaarden. Het is ook goed op stoom is een therapeutisch instrument in de westerse psychologie en psychiatrie. Echter, de fundamentele principes van mindfulness-based stress reductie niet een New Age ontwikkeling. In feite waren zij meer dan 2500 jaar geleden opgericht in het oude India.


Boeddha, de stichter van het boeddhisme, wordt gecrediteerd met het definiëren van de aandacht en de bevordering van haar praktijk in het dagelijks leven. Kortom, mindfulness leven in het huidige moment. In de meditatieve praktijk is het de mogelijkheid om volledig terug te keren naar de huidige na overweegt het verleden of toekomst. Gezamenlijk de instrumenten die gebruikt worden in de mindfulness-based stressreductie training van de beoefenaar in staat stellen verder te gaan dan ervaart het leven als een race om van de ene gebeurtenis naar de volgende. Terzelfder tijd, mindfulness-based stressreductie-technieken kan de individuele aandacht te besteden aan zijn of haar innerlijke dialoog, maar zonder de drang om te zwijgen, te filteren, of de validering van de lopende zichzelf praten.Door te erkennen de dualiteit van je innerlijke en uiterlijke werkelijkheid, is het individu vrij te concentreren op wat wel en wat niet is waargenomen. Anders kan een te ontwikkelen en te worden gehecht aan automatische houding, zij het onbewust. Met andere woorden, krijgen we verstrikt in het leven het leven volgens het script we denken bestaat en niet degene die we voor onszelf creëren. Mindfulness-based beoefenaars stressvermindering erkennen dat zonder deze verbeterde bekijken, is er een verminderd bewustzijn van het lichaam-geest relatie. Als zodanig, daarin ligt het grootste potentieel voor de ontwikkeling van de ziekte.


bijvoorbeeld, is het goed vastgesteld dat de geest is een controle-factor in stress-gerelateerde aandoeningen die van invloed zijn het lichaam. Mindfulness-based stress reductie biedt een veilige, effectieve en niet-farmaceutische middelen om die aandoeningen te pakken. In feite, mindfulness-based stress reduction technieken zijn gebruikt om succesvol te behandelen reumatoïde artritis, chronische pijn, hoge bloeddruk, en zelfs HIV en kanker.
Een interessant element toe aan de mindfulness-based stressreductie therapeutische model is het occasioneel gebruik van vechtsporten om individuen te helpen omgaan met chronische pijn en verminderde mobiliteit. Hoewel deze activiteit in strijd lijken de sereniteit van bemiddeling en yoga, dezelfde principes van mindfulness-based stress vermindering van toepassing. In dit geval echter het doel is het vervangen van atrofie met bewustzijn vol actie.De University of Massachusetts Medical Center is de thuisbasis van de beroemde Mindfulness Based Stress Reduction Program. Het programma, ontwikkeld door dr. Jon Kabat-Zinn wordt aangeboden in meer dan 200 ziekenhuizen in de VS Daarnaast is de Mindfulness Based Stress Reduction Program heeft het onderwerp van diverse studies resultaat gefinancierd door de National Institutes of Health’s National Center for Complementary en zijn Alternative Medicine. Deze studies hebben uitgewezen dat veel patiënten met chronische pijn hebben kunnen verbeteren copingvaardigheden terwijl het minimaliseren van de behoefte aan medicatie.


Bron : http://www.dulu.info

Forum op aanvraag

Om deel te nemen aan dit forum, dien je op voorhand te registreren. Gelieve hieronder je logingegevens in te vullen die je bezorgd werden Als je nog niet geregistreerd bent, dien je je inschrijven.

VerbindingRegistrerenpaswoord vergeten?